• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Waar sta jij over 5 jaar?

Waar sta jij over 5 jaar?

Vandaag had ik mijn beoordelingsgesprek. Dit is een jaarlijks gesprek waarin zowel over het functioneren als over de leerdoelen voor het komende jaar wordt gesproken. Alles was prima. Mijn doelen van het afgelopen jaar zijn behaald en de nieuwe doelen zijn weer besproken.

“Waar zie jij jezelf over 5 jaar?" werd er gevraagd.
Uhm, nou nog steeds op deze plek eigenlijk. Ik heb het naar mijn zin, ik ga met plezier naar mijn werk, ik weet precies wat er van mij wordt verwacht, dus waarom zou ik iets anders gaan doen?

Het zette mij wel aan het denken. Binnenkort werk ik alweer tien jaar op mijn huidige groep. Ik ben er officieel op mijn 20e verjaardag begonnen (dus ja, ik word echt al bijna 30...) en werk ik 12.5 jaar voor Kinderopvang Haarlem. Ik had nooit verwacht hier zolang te blijven werken. De tijd vliegt!

Natuurlijk heb ik, zoals iedereen ongetwijfeld zal hebben, wel eens een moment waarop ik denk “ik wil wel eens iets anders doen”. Dat is gezond. Op dagen dat het erg druk is, dat er zoveel moet gebeuren, dat ik voor mijn gevoel de hele dag ren, ben ik er ook wel eens helemaal klaar mee. Maar dat zal iedereen toch wel eens hebben, ongeacht welk beroep hij/zij uitoefent?

Soms vragen mensen “Is het niet saai om in de kinderopvang te werken, het lijkt me zo elke dag hetzelfde”. Maar nee, dat is het juist niet. Doordat je met zoveel verschillende kinderen werkt is elke dag anders! Tevens worden er regelmatig trainingen aangeboden waardoor je jezelf kan blijven ontwikkelen en het werk uitdagend blijft.

Vandaag kwam ik op de groep en vertelde B aan mij: “Romy, J en ik hebben gisteren biertjes gedronken in het badhuis, dat droomde ik”. Ik moest hier natuurlijk erg om lachen maar hield het in. Oh, en toen, wat hebben jullie erna gedaan? “Er waren monsters, maar gelukkig hadden we een zwaard om de monsters te verslaan, en daarna gingen we hard zwaaien met ons hoofd zodat we bloemkoolharen kregen” Jeetje, wat een gave droom had jij dan!

Zulke klein dingetjes maken het dat ik, na tien jaar, nog steeds met plezier naar mijn groep toe ga. De gesprekken met mij, de gesprekken onderling, de kinderen die onafhankelijk willen zijn maar eigenlijk juist nog zo die warmte en veiligheid nodig hebben, dat maakt mijn werk zo mooi. 

Dat overdenkend kwam ik tot de conclusie: Zolang ik elke dag nog zin heb om de kinderen te zien, zolang ik na een vakantie niet kan wachten om die kleintjes weer te knuffelen en zolang ik de behoefte voel om alle kinderen een fijne plek te geven waarin het zich op zijn/haar eigen manier durft te ontwikkelen, zie ik écht geen reden om iets anders te gaan zoeken.

Romy de Moor, pedagogisch medewerker van Kameleon

Wil jij ook net als Romy werken bij Kinderopvang Haarlem? Je bent van harte welkom!

Bekijk hier onze vacatures of mail Eva, eva@kinderopvanghaarlem.nl 

Terug naar overzicht