• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Veiligheid is de basis

Veiligheid is de basis

De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK), die begin 2018 in werking trad, stelt de ontwikkeling van het kind centraal. Emotionele veiligheid is daarbij essentieel en het stimuleren van sociale competenties bij opvang in groepsverband vanzelfsprekend. “De nieuwe wet sluit naadloos aan bij onze pedagogische standaard en onze manier van werken zoals wij die al jaren kennen.” Sabine Doekes, pedagogisch consulent bij Kinderopvang Haarlem legt graag uit hoe.

“De wet stelt dat instellingen voor kinderopvang in ieder geval een emotioneel veilige omgeving moeten bieden, de persoonlijke en sociale competenties van kinderen moeten stimuleren en de kinderen moeten helpen met socialiseren. Bij Kinderopvang Haarlem hebben we de ontwikkeling van ieder kind al jaren centraal staan. Dat kunnen we alleen doen als er sprake is van een veilige basis. Hoe we dat precies bereiken en borgen staat beschreven in ons Pedagogisch Beleid. Dit is een uitgebreid, vanuit de wetenschap onderbouwd document. Ik leg graag uit op welke manier wij deze veilige basis bereiken.”

In het magazine Klossy kun je het volledige artikel lezen. Deze ligt op alle locaties voor je klaar en is ook digitaal te lezen via deze link.

Terug naar overzicht