• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Moeten of willen?

Moeten of willen?

Waar heb jullie zin in jongens? Knutselen, een spelletje doen, iets anders? Naar buiten! Roept Eefje. Schilderen! Roept Mats. Oké... zullen we het dan beide doen? 

Op de een of andere manier moet ik van mezelf elke dag iets doen met de kinderen. Dan bedoel ik niet een potje voetbal terwijl we buiten spelen, maar een uitgebreide activiteit of knutsel wat aan de ouders getoond kan worden. We maken natuurlijk niet voor niets een uitgebreid activiteitenprogramma voor de kinderen. Na de activiteit moet ik direct foto’s ophangen zodat ik kan laten zien hoe leuk de kinderen de activiteit hebben gevonden.

Ik kijk door het raam terwijl ik de verfresten sta schoon te poetsen. Mijn collega is ondertussen met de kinderen naar buiten gegaan. De andere groep is ook buiten aan het spelen. De kinderen zitten heel zoet in de zandbak te spelen. Mijn collega zit met baby’tje op schoot te kijken naar wat ze allemaal aan het doen zijn. Het ziet er heel ontspannen uit. Zal de andere groep nog een activiteit doen vandaag, of zijn de ouders ook tevreden wanneer mijn collega vertelt dat er lekker is buiten gespeeld?

Nadat ik klaar ben met poetsen kijk ik naar de wasmand en zie dat deze best vol is. Goed, laat ik deze even wegbrengen. Daarna ga ik ook nog even een frisse neus halen. Zal ik toch eerst nog even die foto uitprinten van het nieuwe baby’tje? Het is toch leuk als de ouders zien hoe fijn hun kind het heeft gehad vandaag. Goed, alleen de foto nog, daarna ga ik echt naar buiten. Ah jammer… lunchtijd!

Het is best lastig om een pleaser en perfectionist te zijn. Altijd maar “ja” zeggen en het voor iedereen goed willen doen. Alles perfect willen doen. Soms ben ik best jaloers op collega’s die gewoon kunnen zitten, kunnen genieten van alles wat er om hen heen gebeurt, en kunnen denken “de rest komt later wel“.

Collega’s die ervoor kiezen om de kinderen te laten spelen omdat de kinderen dit leuk vinden, omdat ze hier van genieten. Collega’s die niet de druk voelen altijd iets ingewikkelds te hoeven doen. Collega’s die niet altijd kapot zijn na een werkdag. Misschien leer ik het nog eens om minder te moeten van mezelf, ik ga in ieder geval mijn best doen!

Romy de Moor

Pedagogisch Medewerker van Kameleon

 Wil jij ook net als Romy werken bij Kinderopvang Haarlem? Je bent van harte welkom!

 Bekijk hier onze vacatures of mail Eva, eva@kinderopvanghaarlem.nl

Terug naar overzicht