• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Komen jullie aan tafel?

Komen jullie aan tafel?

Maandagochtend 9.30 uur "Komen jullie aan tafel?" We beginnen de dag met fruit. Soms snijden wij het fruit zelf en soms doen de kinderen dit. Het is maar net waar zij zin in hebben. We eten en drinken met elkaar en kletsen gezellig over wat we het weekend allemaal gedaan hebben. De één heeft bij oma gelogeerd en de ander is naar het bos geweest. Het ene na het andere verhaal volgt en iedereen wil iets vertellen. Na het fruit zingen we een liedje of lezen we voor. Als het liedje "dat was lekker" gezongen wordt weten de kinderen dat ze van tafel mogen en dat we gaan plassen/verschonen. De baby'tjes gaan meestal hun eerste slaapje doen.

Het leuke aan het werken in de kinderopvang is dat je samen met de kinderen de dag bepaald. Hebben jullie zin om te knutselen, te dansen, of gaan jullie liever buiten spelen? Ook al hebben we een activiteit gepland, de kinderen geven altijd goed aan waar ze zin in hebben. Soms hoor ik ze over dingen praten, bijvoorbeeld over het strand, en speel hier dan op in door met water en zand te gaan spelen. Zo komen we samen elke dag tot een leuke activiteit!

Wanneer het rustig is gaan we op stap met de bolderkar. Naar de speeltuin, treinen kijken of eendjes voeren. Alleen het ritje in de kar vinden de kinderen al fantastisch! En ik geniet dan weer van al die blije & tevreden gezichtjes.

Rond 11.30 uur lunchen we zodat de kinderen om 13.00 uur in bed liggen. Veel kinderen slapen en degenen die wakker mogen blijven rusten eventjes uit op een matje op de groep. We zetten dan een relaxed muziekje op, geven een boekje, en dan is het echt even tijd om te ontspannen. De kinderen vinden dit erg fijn! Soms ga ik er even bij liggen... voor de kinderen is dat een veilig gevoel dat ik in de buurt ben.

Na het slapen eten we crackers of ontbijtkoek en spelen we nog iets. Rond 17.00 uur worden de eerste kinderen alweer opgehaald.

Ja, een dag vliegt voorbij. Doordat je de dag samen met de kinderen plant is de sfeer altijd leuk en gezellig. Kinderen spelen met elkaar, leren heel veel van elkaar, hebben plezier en genieten duidelijk van het spelen op het kinderdagverblijf. Ik geniet ook enorm. Geen een dag is hetzelfde en het werken met kinderen is nooit saai.

Soms kijk ik op een afstandje naar ze. Er gebeurt zoveel. De geweldige gesprekken tussen kinderen, de manier waarop kinderen elkaar helpen, grote kinderen die baby's willen leren lopen, het doorzettingsvermogen wat sommige kinderen hebben en waarbij soms behoorlijk gestunteld wordt, de schoenen die verkeerd om aan worden getrokken, jongetjes die genieten van het lopen op hakjes, en zo zijn er nog wel honderd dingen waar ik uren naar kan kijken of luisteren.

Het allermeeste geniet ik van al die blije gezichtjes en van alle liefde die ik op een dag krijg. Dat is onbetaalbaar...

Romy de Moor, pedagogisch medewerker kdv Kameleon

Terug naar overzicht