• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Kleine overwinning

Kleine overwinning

In een teamsport hoef je niet altijd te scoren om te winnen. Je hoeft ook niet altijd te winnen om te overwinnen. Sterker nog, je hoeft soms niet eens een team te hebben.

Zoals die keer dat ik een meisje die zegt niet te kunnen hockeyen, heb overgehaald om toch even met me over te slaan. “Mis slaan mag, scheef slaan mag. Het mag goed gaan en het mag helemaal mis gaan”, stel ik haar gerust. Nog een beetje terughoudend neemt ze de stick van me aan en gaan we overslaan.

Nu moet ik me inhouden niet teveel advies te geven. Mijn enige doel is haar vertrouwen geven dat ze best een balletje kan slaan. Aanmoedigen en bevestigen zonder te veel tips geven dus.

Een kwartier later staan we nog over te slaan. Ik vraag me af of ze niet uit beleefdheid meedoet, maar haar glimlach zegt genoeg. Als ze na het fruit eten staat te popelen om verder te gaan weet ik genoeg. Dit is een overwinning.

Ivar Emmaneel

pedagogisch medewerker Sportiv-o

Wil je ook net als Ivar jouw pedagogische kennis inzetten om samen met de kinderen op weg te gaan naar de beste versie van zichzelf? Solliciteer dan nu op één van onze openstaande vacatures.

Terug naar overzicht