• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Keuzes maken

Keuzes maken

Sinds 2006 werk ik voor Stichting Kinderopvang Haarlem. Ik ben begonnen als invalkracht. In het begin stond ik vaak op de naschoolse opvang. Het was erg leuk, maar na een aantal keren te hebben ingevallen op een kinderdagverblijf wist ik zeker dat ik toch hier thuis hoor.

Sinds 2008 werk ik vast op een verticale groep. Dit is een groep met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Het leuke hieraan vind ik dat ik met al deze leeftijden mag werken en dat al deze kinderen ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Ik geniet ervan om dit te zien. Baby’s, dreumesen en peuters hebben allen iets moois. Ik ben heel dankbaar dat ik dagelijks van al dit moois mag genieten!

“Wil jij op een babygroep werken?” vroeg mijn manager mij onlangs. Vanaf volgend jaar veranderen, met de komst van de IKK wetgeving de verticale groepen naar babygroepen en groepen met dreumesen/peuters. “Nee, dat zie ik mijzelf niet doen!” zei ik standvastig.

Eenmaal thuis zit ik op de bank, en denk aan de kinderen die ik allemaal zo leuk vind. Van welke kinderen word ik nu écht blij? Op welke kinderen verheug ik mij het meeste wanneer ik naar mijn werk rijd?

Ik ben dol op de leeftijd van 1-2 jaar. Deze kinderen kunnen al het een en ander zelf, maar zijn nog zo lekker afhankelijk en aanhankelijk. Ze brabbelen wat, leren de eerste stapjes zetten, zijn druk bezig met het ontdekken van alles, maar komen altijd weer bij mij terug voor die warme knuffel.

Vandaag was er een meisje van 1 jaar oud, die voor de spiegel naar zichzelf zat te zwaaien. Ze zwaaide, keek in de spiegel en keek vervolgens naar haar handen. Dit deed ze een aantal keer achter elkaar. Ze was duidelijk aan het ontdekken wat ze met haar eigen handjes kan doen. Zo mooi om te zien!

Tevens was er een jongen van 3.5 jaar oud. Hij zat naast een jongen van 2 die lekker ondeugend  aan het doen was. Zo ging hij telkens van tafel wanneer we zaten te eten en keek mij dan aan van “dat mag niet hè!” Iemand aan tafel zei “Wat is hij stout hè”. Het jongetje van 3.5 antwoordde “Hij is niet stout, hij is alleen een beetje ingewikkeld”. De fantastische gesprekken tussen kinderen, en de mooie opmerkingen van kinderen, zou ik voor geen goud willen missen!

Kinderen zijn geweldig. Ze zijn eerlijk en puur. Elke leeftijd heeft iets unieks waar ik ontzettend van geniet. Aan de ene kant vind ik het jammer dat de verticale groep verdwijnt, aan de andere kant denk ik dat de verschillende leeftijden gerichter aandacht kunnen krijgen wanneer ze op horizontale groepen zitten.

Als ik dan écht moet kiezen, ga ik toch voor de dreumes/peutergroep, al zal ik heel regelmatig de babygroep bezoeken om even lekker te knuffelen en te kijken naar die kleine eerste stapjes.

Romy de Moor, pedagogisch medewerker van Kameleon

Wil jij ook net als Romy werken bij Kinderopvang Haarlem? Je bent van harte welkom!

Bekijk hier onze vacatures of mail Eva, eva@kinderopvanghaarlem.nl 

Terug naar overzicht