• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Jongen of meisje?

Jongen of meisje?

We zitten met zijn allen aan tafel. De kindjes hebben net geslapen, nu is het tijd om iets te eten en te drinken.

B, wat heb jij gedaan in de kerstvakantie? Hij vertelt dat hij met zijn allen naar de bioscoop is geweest. Het gesprek veranderd al snel in een ander onderwerp ; wie is er een jongen en wie is er een meisje.

M vertelt dat hij een jongen is en dat hij twee zusjes heeft. Een grote zus en een beetje een kleinere zus. Ze slapen in een stapelbed. M wil ook een stapelbed. Hij wil dan boven slapen, en ik mag onder komen logeren. “dat lijkt me gezellig M, lief van jou!“

B vertelt dat zijn broer T een jongen is. Samen spelen ze altijd Ninja. Terwijl hij het vertelt trekt hij er een stoer gezicht bij en laat zijn spierballen zien. “En wat is S dan, een jongen of een meisje?” vraagt mijn collega. M antwoord “ dat is gewoon mijn broer “ Haha, ja, dat kan natuurlijk ook.

S vertelt dat ze vanavond Good Life gaat kijken. “Dan kan je filmen dat je gaat slapen en eten enzo, dat doet L ook altijd“ zegt ze. L is S haar grote zus. “Als ik vier word dan moet ik ook een goeie camera. Dat kan ik ook vloggen“ Mijn collega en ik kijken elkaar verbaasd aan en moeten dan hard lachen. Juist... dat is de jeugd van 2018!

Ondertussen hebben alle kinderen twee crackers gegeten. We eten altijd twee crackers met beleg en soms mogen ze dan nog een cracker zonder beleg.
M, wil jij nog een kale cracker?
“Nee hoor”
Wat wil je dan graag hebben?
“Een cracker zonder iets erop”
Van binnen moet ik lachen... Goed schat, alsjeblieft.

Het allerleukste aan mijn werk zijn de mooie gesprekken tussen én met de kinderen. Het was weer erg leerzaam, gezellig en hilarisch vandaag!

Romy de Moor, pedagogisch medewerker van Kameleon

Terug naar overzicht