• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Ik hou van jou

Ik hou van jou

Ik ben toch een grote, stoere jongen? 

Het is maandagochtend 10 uur. Alle kinderen hebben fruit gegeten en water gedronken, nu is het tijd om te gaan plassen. 

“Jongens, komen jullie plassen?” M komt aangelopen en gaat voor mij staan. “Mag ik op de Spider-Man wc?” Ja hoor, natuurlijk mag jij dat! Ga maar zitten.

M doet een grote plas en kijkt mij met een serieuze blik aan. “Ik ben toch een grote stoere jongen?” vraagt hij aan mij. Nou, dat ben je zeker! Je kan al op de wc plassen, je kan al zelf je broek aantrekken en je hebt spierballen. M kijkt naar zijn armen en lacht.

Ondertussen gaat het gewoon door aan de lopende band. Het ene kindje komt plassen, het andere krijgt een schone luier, en de volgende wordt uitgekleed om te gaan slapen. Op de groep wordt druk gespeeld. Een aantal kinderen spelen kappertje, er wordt geracet met de auto’s en er wordt krokodilletje gespeeld. 

M is op de bank gaan zitten en kijkt naar alles wat er om hem heen gebeurd. Af en toe bladert hij wat in het boekje dat naast hem op de bank ligt. Regelmatig komt er een kindje vragen of hij komt spelen, waarop hij antwoord dat hij even wil zitten. Wanneer ik klaar ben met de verschoon ronde en de badkamer uitloop, komt M naar mij toe. “Mag ik bij jou zitten” vraagt hij. Natuurlijk!

Ik ga op de bank zitten en M klimt op schoot. Hij gaat tegen me aanliggen, kijkt me aan en zegt “ik hou van jou” 

Ik slik drie keer, kijk hem aan en zeg “ik hou ook heel veel van jou lieverd”

Soms vragen mensen hoe ik het volhoud om elke dag tussen twaalf rennende, spelende en gillende kinderen te werken. Dat hoef ik nu toch zeker niet meer uit te leggen? 

Romy de Moor, pedagogisch medewerker van Kameleon

 

Terug naar overzicht