• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Groeien met kinderen

Groeien met kinderen

Werken met kinderen is als je het mij vraagt het mooiste beroep wat er is. Kinderen zijn puur en eerlijk. Je weet wat je aan ze hebt, ze vertellen of laten zien wat ze vinden en wanneer ze je een knuffel geven weet je dat dit altijd gemeend is.

Het ene kind komt ‘s ochtends de groep binnengerend om een knuffel te geven, het andere blijft verlegen achter vaders been staan en weer een ander loopt direct op zijn vriendjes af. Ieder doet dingen op zijn eigen manier, ieder beleeft het op zijn eigen manier. Dat is nu juist het mooie aan kind zijn. Je mag zijn wie je bent, zonder beoordeeld te worden.

Het lastige aan werken met kinderen is afscheid nemen. Afscheid nemen omdat een kind verhuist, afscheid nemen omdat ouders minder gaan werken, omdat het naar de basisschool gaat of afscheid nemen omdat je zelf besluit te vertrekken.

Ik werk ruim 12 jaar op dezelfde locatie. Regelmatig heb ik eraan gedacht om “verder te gaan kijken” maar wanneer ik alle lieve en tevreden kindergezichtjes bekeek was deze gedachte al snel weer weg. Nu ga ik de uitdaging aan. Ik ga verder kijken binnen kinderopvang Haarlem. Ik ga nieuwe ervaringen opdoen en nog meer mooie herinneringen maken met nog meer lieve kinderen en ouders. Afgelopen dagen heb ik het de eerste ouders en kinderen verteld, en dat is zeker niet makkelijk. Vele tranen en ontzettend veel lieve woorden doen mij beseffen hoe gewaardeerd ik word op mijn locatie. Ik ga alle ouders én kinderen ontzettend missen, maar vergeten doe ik ze nooit!

Het fijne is dat ik wél binnen kinderopvang Haarlem blijf werken, dus helemaal weg ben ik nog lang niet!

Wil jij net zo’n fantastisch beroep als ik uitoefenen? Elke dag met plezier naar het werk gaan, lekker creatief bezig zijn, ontzettend veel liefde ontvangen en lekker gek doen met de kinderen? Bekijk dan snel de vacatures!

Romy de Moor,

Pedagogisch medewerker bij Kameleon (nog even)

Terug naar overzicht