• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Buitenbedjes

Buitenbedjes

Een aantal locaties bij Kinderopvang Haarlem gebruiken buitenbedjes: kinderdagverblijf Meander, Baboe, Kleef&Co, Lieveheersbeestje en Kakelbont.

In de Scandinavische landen is het heel normaal dat kinderen buiten slapen, in Nederland is het nog wat minder bekend.

Waarom buiten slapen?

Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook hebben kinderen die buiten slapen minder last van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Ook de 'moeilijke' slapers. Daarnaast is de buitenlucht goed voor de luchtwegen van je baby. Heeft je baby last van allergieën of luchtweginfecties, dan kan frisse lucht hem veel goed doen. De lucht buiten is vaak beter dan de lucht binnen.

Het buitenbedje

Op het eerste gezicht ziet een slaaphuisje er misschien wat gek uit: het heeft wat weg van een konijnenhok. De huisjes zijn overdekt, zodat je baby beschermt is tegen de zon en tocht. Ze staan op pootjes, zodat de bodem niet nat kan worden. De voorkant van het huisje heeft een deurtje met gaas. Zo heeft je kindje geen last van muggen of andere beestjes en kunnen honden en katten er niet bij.

Wat als het slecht weer is?

Misschien is het even wennen om je kindje buiten neer te leggen wanneer het regent of koud is, maar dit kan geen kwaad. In de Scandinavische landen kan het veel kouder zijn dan hier en zelfs daar slapen de kindjes ’s winters buiten. De buitenslaaphuisjes zijn weerbestendig.

Natuurlijk moet je de kleding wel goed aanpassen aan de weersomstandigheden, want je baby mag het niet koud krijgen.

Bron: ikslaapbuiten.nl

Terug naar overzicht