• 023-5123920
  • Ouder portaal
  • NL
  • Zoeken

Avontuur zit 'm in kleine dingen

Avontuur zit 'm in kleine dingen

Het is 13.00 uur, de “grote” kinderen liggen op bed en ik zit op de mat met Isa op schoot. Isa kijkt mij aan en lacht. Ze kijkt mij recht in mijn ogen aan en blijft mij strak aankijken. Ik pak een knisperboekje van de grond en laat het aan haar zien. Isa kijkt naar het boekje, lacht en pakt met twee vingertjes een labeltje dat aan het boekje zit. Ik open het boekje en laat het spiegeltje, het drukknopje en de zachtje vachtjes zien die in het boek staan. Isa kijkt ernaar, pakt het boekje en bladert terug naar de bladzijde waar het labeltje tussen zit. Ze pakt het met twee vingertjes vast en maakt een gilletje.

Verder op de grond zit Bram. Bram zit te friemelen aan een draadje dat aan het vloerkleed vastzit. Hij zit tussen allemaal blokjes maar blijft gericht naar het draadje kijken. Af en toe voelt hij er even aan. 

Na een tijdje sta ik op en ruim het speelgoed op dat tussen de kinderen ligt. De blokjes, auto’s, duplo, het babyspeelgoed, alles sorteer ik en stop ik in de juiste bakken. Bram kijkt mij met grote ogen aan. “Ben je het er niet mee eens?" zeg ik tegen Bram terwijl hij mij aan blijft kijken. Bram lacht. Ik ga door mijn knieën en ga voor hem zitten. Bram pakt het touwtje dat aan mijn trui hangt en trekt eraan. Hij trekt steeds een beetje harder en geeft een gil. Ik til Bram op en neem hem op schoot. Hij blijft gericht naar het touwtje kijken en stopt het in zijn mond. Terwijl ik op de grond zit probeert Isa mijn schoenveters te pakken. 

Het speelgoed dat er nog ligt laat ik liggen. De boel laat ik de boel. Ik geniet van de ontdekkingstocht van de “kleine” kinderen en besef mij weer even dat zoveel speelgoed echt niet nodig is. Een draadje, een veter of gewoon een simpel labeltje is vaak al voldoende. De fantasie zit in de kinderen en het avontuur maken ze zelf! 

Romy de Moor, pedagogisch medewerker bij Kameleon

Wil jij ook net als Romy werken bij Kinderopvang Haarlem? Je bent van harte welkom! 

Bekijk hier onze vacatures of mail Eva, eva@kinderopvanghaarlem.nl

Terug naar overzicht