Kinderdagverblijven

De kinderdagverblijven bieden opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Er wordt bij Kinderopvang Haarlem gewerkt met verticale groepen (kinderen van 0 tot 4 jaar) en met horizontale groepen (baby-, dreumes- en peutergroepen).
Alle kinderdagverblijven zijn goed verzorgd, huiselijk ingericht, voorzien van aparte slaapkamers en kindvriendelijke binnen- en buitenspeelruimte. De kinderdagverblijven bieden een vertrouwde en gezellige omgeving waarin kinderen zich thuis voelen en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

U kunt bij Kinderopvang Haarlem kiezen uit 2 opvangpakketten

Het all-in pakket
Met dit pakket bent u verzekerd van 51 weken opvang per jaar. Alleen op de erkende feestdagen en er zijn per jaar een aantal sluitingsdagen en deze vallen altijd in de week tussen Kerst en Nieuwjaar.

Het 44 wekenpakket
Heeft u in de zomer en kerstperiode geen opvang nodig, dan is ons nieuwe 44 wekenpakket een uitkomst!
Kiest u voor het 44 wekenpakket dan heeft u geen opvang in de zomer- en kerstvakantie van het basisonderwijs. dit pakket kunt u prima combineren met het schoolwekenpakket van de naschoolse opvang.

Flexibele opvang
Heeft u wisselende werkweken of om andere reden niet elke week opvang nodig dan kan opvang om de week een oplossing zijn. Ook bieden wij opvang in de ochtend of middag aan (voor de voorwaarden verwijzen wij u naar tarieven 2017). Deze producten kunt u combineren met zowel het all-in pakket als het 44-wekenpakket. Vraag naar de mogelijkheden bij afdeling plaatsing. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (023) 512 39 23 of per e-mail via plaatsing@kinderopvanghaarlem.nl.

Heeft u af en toe extra opvang (bijvoorbeeld in de vakanties) nodig dan kunt u incidentele opvang aanvragen op uw locatie. Voor meer informatie klikt u hier.

Klik hier voor de tarieven van de opvangmogelijkheden.

Activiteiten kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf werken we met thema’s van vijf weken. Elke dag organiseren we een georganiseerde activiteit en staat er één ontwikkelingsgebied centraal. De activiteit passen we uiteraard aan de leeftijd aan. Omdat kinderen op vaste dagen komen, rouleren we de activiteiten iedere week.

De 5 ontwikkelingsgebieden zijn:

◦Creatieve ontwikkeling

◦Taalontwikkeling

◦Motorische ontwikkeling

◦Sociaal emotionele ontwikkeling

◦Cognitieve ontwikkeling

 

We bieden ook een blok peutergym en een blok peutermuziek aan.


Elke dagopvanglocatie heeft zijn eigen webpagina en daar vindt u meer informatie.