Nieuws

 • OnderwerpDatum
 • Nieuwe Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang)12/07/2017

  Minister Asscher (Sociale Zaken) is samen met een aantal belangrijke partijen in de branche tot een akkoord gekomen voor kwaliteitsverbetering in de kinderopvang. Het plan heet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Daarin staan 21 concrete voorstellen voor nieuwe kwaliteitseisen. Behalve de kwaliteitsherijking kondigt de minister een extra investering in kinderopvangtoeslag voor 2017 aan. 

  Het plan IKK is ingericht in vier pijlers:

  • De ontwikkeling van het kind staat centraal

  • Veiligheid en gezondheid

  • Stabiliteit in de praktijk en meer ruimte voor pedagogisch maatwerk

  • Kinderopvang is een vak

  De partijen en minister Asscher hebben 21 maatregelen op een rij gezet die de kwaliteit van kinderopvang op termijn moeten gaan verbeteren en die de regeldruk voor aanbieders van kinderopvang moet verlichten.

  Een aantal belangrijke maatregelen:

  • Beroepskracht-kindratio wordt aangepast (uitgesteld naar 1 januari 2019): 1 pedagogisch medewerker per 3 baby’s (dit is nu 1 medewerker per 4 baby’s) en voor kinderen van 7 tot 13 jaar 1 pedagogisch medewerker per 12 kinderen.

  • Kinderen in de kinderopvang krijgen een eigen mentor

  • Maximaal twee vaste gezichten voor baby’s (was eerst drie)

  • Coaching on the job voor alle beroepskrachten

  • 3F taalniveau (onderdeel spreekvaardigheid) verplicht voor alle medewerkers

  • aanwezigheid volwassene met geldig certificaat kinder-EHBO tijdens openingsuren

   De oudercommissies hebben adviesrecht m.b.t. voorgenomen wijzigingen.

   

 • Kinderopvangtoeslag 2017 21/12/2016
  De maximum uurprijzen voor de kinderopvangtoeslag worden per 1 januari 2017 met 4,2% verhoogd. De vaste voet (het percentage dat ouders altijd aan kinderopvangtoeslag krijgen) stijgt van 23,8% naar 33,3,%. Hiermee wordt de bezuiniging uit 2013 op de vaste voet in zijn geheel teruggedraaid. Vanuit de overheid zijn de tabellen voor de vergoeding aangepast wat een gunstig effect heeft op de teruggave vanuit de belastingdienst. Op de site van de belastingdienst kunt u alle informatie vinden over de vergoeding van de belastingdienst voor  2017. Hier kunt u desgewenst ook een proefberekening maken.

  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag-2017/
 • Leveringsvoorwaarden 201730/11/2016

  Kinderopvang Haarlem heeft haar leveringsvoorwaarden aangepast.

  Voor de nieuwe leveringsvoorwaarden klikt u hier

 • Maureen Posthumus nieuwe directeur Kinderopvang Haarlem!10/05/2016

  Kinderopvang Haarlem heeft een nieuwe directeur. Per 1 mei 2016 is Maureen Posthumus de nieuwe directeur van Kinderopvang Haarlem.

  Maureen heeft  meer dan tien jaar ervaring in de kinderopvang. Ze was sinds 2005 regiomanager bij Kinderopvang 2Samen in de regio Den Haag. Daar heeft zij veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van onder meer lange termijn beleid en het bouwen van een netwerk met schoolbesturen en schooldirecties van basisscholen in de regio.  Vóór haar entree in de kinderopvang werkte zij 10 jaar in de commerciële sector. Deze brede werkervaring maakt dat zij een all-round leider is die een drive heeft om vanuit samenwerking resultaten te behalen.

  Maureen Posthumus is een gedreven verbinder. Zelf zegt ze hierover: “Ik geloof dat je mensen zó moet faciliteren dat ze in hun kracht komen en daardoor het beste uit zichzelf halen. Zo kunnen we kinderen de best mogelijke zorg en ontwikkelingskansen bieden. Personeel is de sleutel in het primaire proces.

  Duidelijke kansen liggen mijns inziens bij het nóg beter zichtbaar maken van de pedagogische kwaliteit van de opvang naar nieuwe en bestaande klanten. Ouders moeten er over horen en kinderen en ouders moeten het ervaren. Ik werk graag aan een organisatie waar medewerkers en ouders zo trots zijn dat ze echte ambassadeurs van Kinderopvang Haarlem worden. Daar wil ik me van harte voor inzetten”.

  Maureen is inmiddels in haar nieuwe functie begonnen en gestart met een breed introductie proces in de organisatie. Ze zal in de komende periode kennis gaan maken met de centrale ouderraad, betrokken schoolbesturen en directeuren, de gemeente en overige partners van de Kinderopvang Haarlem.

  Kinderopvang Haarlem heeft met 14 kinderdagverblijven en 20 locaties buitenschoolse opvang meer dan 25 jaar ervaring in het bieden van pedagogisch sterke kinderopvang. U vindt ons altijd dicht bij huis. Extern onderzoek laat zien dat Kinderopvang Haarlem uitzonderlijk hoog scoort op de pedagogische kwaliteit. Bovendien vinden ouders snel een passende oplossing door het aanbod van verschillende pakketvormen.

 • Veilig verkeer bij buitenschoolse opvang Sportiv-O07/04/2016

  Verslag van Daniëlle, pedagogisch medewerker van Sportiv-O All Sports

  In 2015 ben ik met de kinderen van obs de Wilgenhoek een pilot verkeersveiligheid gestart. Het lijkt erop dat kinderen steeds minder zelf kijken of ze kunnen oversteken en er vanuit gaan dat de ouders/verzorgers dat wel doen. Om de kinderen bewuster te maken van het verkeer zijn we eerst met de kinderen een paar regels gaan vaststellen. Zodat het duidelijk is waar we op moeten letten. Zo lopen we nu aan de rechterkant op de stoep als er mensen aankomen en waarschuwen we elkaar voor hondenpoep. Met een grote groep wachten we bij iedere tweede lantaarnpaal, zodat de groep bij elkaar blijft. Na een paar weken ging het heel goed en heb ik de kinderen uitgedaagd door hen zelf verantwoordelijk te laten zijn tijdens het oversteken. De kinderen gaan twee aan twee kijken of ze kunnen oversteken. Als er niets aankomt, gaan ze bij een pedagogisch medewerker staan en dan mogen ze zeggen dat de kinderen kunnen oversteken. Zelf sluiten ze als laatste aan bij de groep. De kinderen zijn heel enthousiast en vragen op het schoolplein al of ze als eerste mogen oversteken. 

  Ook andere scholen zullen op deze manier naar Sportiv-O lopen. We blijven hier zeker mee door gaan zodat kinderen, als ze zelfstandig naar de buitenschoolse opvang, huis of sportvereniging mogen, beter uitkijken en zich bewuster zijn van andere verkeersdeelnemers.

 • Vakantieopvang 201624/03/2016

  Vakantieopvang 2016 voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar

  Omdat de meeste ouders van schoolgaande kinderen in de zomer op vakantie gaan, is de buitenschoolse opvang in de zomer 2 weken gesloten. De zomersluiting van de buitenschoolse opvang in 2016 is van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 12 augustus. Voor ouders van Kinderopvang Haarlem die tijdens deze 2 sluitingsweken toch opvang nodig hebben, organiseren wij vakantieopvang. Wij bieden dan een gevarieerd vakantieprogramma met veel activiteiten en uitstapjes in Haarlem en omgeving.

  De vakantieopvang wordt geboden vanuit bso Kleef & Co. Deze accommodatie is gelegen aan de Randweg ter hoogte van de Kleverlaan en vanwege de centrale ligging goed bereikbaar voor ouders. Voor kinderen is deze locatie extra aantrekkelijk vanwege de aangrenzende sportvelden die volop spelmogelijkheden bieden. Ook in de directe omgeving is veel te beleven. Op loopafstand ligt speeltuin Burcht ter Cleeff, de bowlingbaan, de Kennemersporthal en de Stadskweektuin. Iets verder ligt het Wed, speeltuin de Veilige Haven en boerderij Zorgvrij. Genoeg mogelijkheden om gezellige vakantieuitstapjes te maken. Ook binnen is er veel te doen: de kinderen kunnen koken en bakken, aan de slag met knutselmateriaal, schilderen etc. Ook worden er dans- of theaterdagen georganiseerd.

  De vakantieopvang is open van 08.00 uur tot 18.30 uur. U kunt kiezen voor 1 of meerdere hele dagen. Het tarief voor een hele dag bedraagt € 65,10. Dit komt neer op € 6,20 per uur.

  Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 juli 2016. Klik hier voor het inschrijfformulier

  Voor meer informatie kunt u van maandag tot en met vrijdag bellen met 023-5123921. Ook kunt u ons bereiken via info@kinderopvanghaarlem.nl

   

 • Kinderopvang Haarlem op Bevrijdingspop 201623/03/2016
  Net zoals voorgaande jaren is Kinderopvang Haarlem dé plek op het Kinderfestival om langs te komen. Dit jaar breiden we uit! Kinderen konden al bij ons terecht in de knutsel- of de schminkstraat, maar nu is er voor de stoere jongens en meisjes ook een echte houtbewerkingtent. Laat je fantasie de vrije loop. Voor iedere leeftijd is er wat te doen.

  In de knutselstraat kunnen kinderen vrij knutselen of kiezen voor een workshop. Dit jaar maken kinderen capes, vlaggen, vaandels en maskers om later op de dag mee te kunnen lopen in de grote optocht over het terrein.

  De schminkstraat is dit jaar uitgebreid met tattoos: met glitter, zonder glitter, op je hand, je arm of misschien wel op je rug!

  In de nieuwe tent van de houtbewerking kunnen kinderen onder professionele begeleiding de mooiste creaties maken van hout. Er zijn ook kinderen die alleen wat spijkers willen slaan, en dat is ook goed!

  Klik hier voor de poster.

 • Plus Fun21/03/2016

  Zit jij in groep 5 of hoger? Hoe zou je het vinden om samen met leeftijdsgenootjes aan een te gek en uitdagend vakantieprogramma mee te doen? Heb jij zin in deze uitdaging?

  Het uitdagende vakantieprogramma voor kinderen van groep 5 t/m 8

  We beginnen in de meivakantie met het +Fun programma op locatie Sportiv-O in Haarlem Noord. Als 3D printen, vloggen, graffiti of Nemo je aanspreekt, wacht dan niet te lang en vraag je ouders om je alvast aan te melden. Je moet dan wel aan je ouders vragen of ze je in de meivakantie naar Sportiv-O kunnen brengen en halen.

  Wat kan je verwachten?

  De hele vakantie op alle dagen een vet en cool programma, vol toffe uitstapjes, workshops en leuke activiteiten.

  En dan nu het “saaie” gedeelte voor je ouders:

  • Afname kan per dag. U betaalt geen extra kosten als u de opvangdag al afneemt op de eigen locatie.
  • Wanneer u een opvang dag wilt afnemen die niet valt binnen uw contract, dan wordt deze achteraf gefactureerd.

   De data zijn:

  Week 1: Maandag 25 april tot en met dinsdag 29 april (27 april gesloten)

  Week 2: Maandag 2 mei tot en met 4 mei (5 en 6 mei gesloten)

  Waar vind je de locatie?

  +FUN vindt plaats op locatie Sportiv-O All Stars, 't Hoenstraat 1 2023 KW te Haarlem (bij de ijsbaan). Wij zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, buslijn 2 halte Duinoordstraat of Santpoorterplein.

  Aanmelden en contact

  Stuur een mail naar plusfun@kinderopvanghaarlem.nl onder vermelding van naam kind, oorspronkelijke opvanglocatie en gewenste dag(en) voor +FUN. De einddatum voor inschrijving is vrijdag 25 maart 2016.

  Klik hier voor het +FUN mei vakantieprogramma.

 • Wethouder Merijn Snoek opent 'BoekStart' bij Kinderopvang Haarlem19/01/2016

  Wethouder Merijn Snoek opent ‘BoekStart in de kinderopvang’ in Haarlem

  Woensdag 20 januari a.s. zal het project BoekStart officieel geopend worden door wethouder Merijn Snoek bij kinderdagverblijf ’t Lieveheersbeestje. Met de ingebruikname van een aantrekkelijke leesplek met boekencollectie, de scholing van de pedagogisch medewerkers en het betrekken van ouders wordt zo meer aandacht besteed aan voorlezen aan baby’s en jonge kinderen. Vanuit het overkoepelende programma Kunst van Lezen (OCW) is een stimuleringssubsidie verstrekt voor dit leesbevorderingsprogramma. Namens de gemeente Haarlem die dit project actief ondersteunt zal wethouder Merijn Snoek de opening verrichten in het kinderdagverblijf Het Lieveheersbeestje (Jan Sluyterslaan 2 Haarlem). Vier kinderopvangorganisaties (Hazeltje, Kinderopvang Haarlem locatie Hannie Schaft en Lieveheersbeestje, Partou en ’t Vosje) hebben deelgenomen.  

  BoekStart in de kinderopvang                                                                      

  'BoekStart in de kinderopvang’ is een uitbreiding van ‘BoekStart voor baby’s', waaraan bijna alle Bibliotheken meedoen. Deze Bibliotheken hebben de taak om de kinderopvang in hun werkgebied op de hoogte te brengen van de werkwijze en de mogelijkheden van BoekStart. Vanuit de kinderopvang is veel vraag en behoefte aan een educatieve invulling, bijvoorbeeld het structureren van voorlezen en leesbevorderende activiteiten. BoekStart geeft goede handvatten om pedagogisch medewerkers vaardigheden en kennis op te laten doen op het gebied van (interactief) voorlezen, het volgen van de leesontwikkeling van kinderen en het stimuleren en het creëren van een taalrijke omgeving. 

   

 • Naheffing kinderopvangtoeslag 201412/01/2016

  Vrijdag 8 januari jl. kwam in het nieuws dat een groep ouders een brief heeft ontvangen van de belastingdienst over de naheffing van de kinderopvangtoeslag over 2014.

  Als u, als ouder, ziet dat de definitieve beschikking niet klopt met het aantal uren en uurprijs zoals vermeld in uw jaaropgave, dan adviseren wij u om bezwaar aan te tekenen en bij uw bezwaarformulier een kopie van de jaaropgave bij te voegen. Als de definitieve beschikking anders is als gevolg van een gewijzigd bruto verzamelinkomen dan kunnen wij u helaas niet verder helpen. 

  Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Boink (belangenvereniging voor ouders) http://www.boink.info/kinderopvangtoeslag-2014

 • Kinderopvang Haarlem en CIOS 22/10/2015

  Bewegen doen we bijna de hele dag, zonder er bij na te denken. Voor kinderen is bewegen extra belangrijk. Om goed te groeien, om niet te zwaar te worden, voor de aanleg van spieren en om niet ziek te worden. Kinderopvang Haarlem stimuleert daarom bewegen op onze locaties en in het bijzonder op onze sport nso's: de Velden, Sportiv-O, Hannie Schaft, Zeester en de Korf. Zij ontvangen dit schooljaar 16 studenten van de CIOS opleiding. Deze studenten volgen het vak "sportleider verlengde schooldag "en lopen gedurende twee maanden een middag per week op de sport bso’s sportactiviteiten begeleiden. Zij worden begeleid door onze eigen sporttoppersEen aantal van hen waren maandag ook bij de centrale nso activiteit Let's Sport.

  Voor meer informatie, kijk op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/kinderopvanghaarlem/posts/985318448178360


 • Traktatie Kinderopvang Haarlem 25 jaar jubileum15/10/2015

  Met ruim 1600 (!) kinderen en ouders hebben we op 10 oktober j.l. de 25e verjaardag van Kinderopvang Haarlem gevierd. Eerst een voorstelling van het Zandkasteel en in de middag een voorstelling van Vet kindercabaret. Twee keer een volle Philharmonie en heel veel liters limonade en kilo's popcorn. Wat hebben we genoten van alle enthousiaste kinderen en van alle leuke reacties!

  Als afsluiting van onze verjaardag jarig én omdat het Kinderboekenweek is, hebben we een leuke boekenactie op Facebook uitgezet.  We verloten bij 1000 volgers 5 kinderboeken voor verschillende leeftijden. https://www.facebook.com/kinderopvanghaarlem/posts/981031768607028

   

 • Week van de Opvoeding 201505/10/2015

  Week van de Opvoeding 5 tot en met 11 oktober 2015

  Kinderopvang Haarlem doet ook dit jaar weer actief mee aan de week van de Opvoeding. In deze week draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. In 2015 organiseren we de Week van de Opvoeding voor de vijfde keer. Het motto is 'Geef me de vijf!'

  Kinderopvang Haarlem doet mee aan de activiteiten in Schalkwijk en in Zuid West.

  7 oktober in Schalkwijk Spaarnehal

  Er worden spelletjes georganiseerd voor kinderen samen met de ouder(s). In de bibliotheek staat de  opvoedtafel klaar; ouders kunnen in gesprek gaan met professionals over opvoeden. De opvang van de jongste  kinderen wordt verzorgd door Kinderopvang Haarlem (ook in de bibliotheek). De middag wordt afgesloten met een gezellig etentje voor alle kinderen en ouders.  

  10 oktober in Zuid West: de opvoedcarrousel bij Speeltuin Floragaarde (Haarlem-Zuid West).

  In drie rondes worden door allerlei Haarlemse organisaties tien verschillende gratis  workshops aangeboden voor het hele gezin. Voor de kinderen is er van alles te doen. In de speeltuin wordt een basketbalclinic gegeven voor de oudere kinderen. Er zijn leuke activiteiten voor peuters en kleuters. De Voorleesexpress leest de hele middag voor en  SportSupport geeft een workshop over gezonde voeding en beweging.  Kinderopvang Haarlem zorgt voor de opvang  en organiseert leuke activiteiten voor de baby’s of dreumesen.

   

  Alle activiteiten van de Week van de Opvoeding vindt u hier: http://www.weekvandeopvoeding.nl/wo/Activiteitenoverzicht.html

 • 290 miljoen euro extra voor de kinderopvang21/09/2015

  De overheid heeft besloten structureel € 290 miljoen extra te investeren in de kinderopvang. Na jaren van bezuinigen op de toeslag is dit goed nieuws voor ouders. Met de verhoging van de kinderopvangtoeslag worden de kosten van kinderopvang voor alle werkende ouders verlaagd.

  Alle ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen, hebben profijt van de verhoging van de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016. De vergoedingspercentages worden voor iedereen verhoogd met een gelijk aantal procentpunten. Dus ongeacht het inkomen. Dit geldt voor zowel eerste kinderen alsmede voor tweede en volgende kinderen. De tabellen worden met 5,8% verhoogd. Dat betekent dus dat iedereen minimaal een toeslag ontvangt van 23,8% voor eerste kind en 64% voor het tweede en volgende kind. Dat was respectievelijk 18% en 58,2%. De allerhoogste toeslagpercentages worden echter beperkt verhoogd tot 93% voor het eerste kind en 94% voor tweede en volgende kinderen. De overheid houdt vast aan het standpunt dat elke ouder een eigen ouderbijdrage moet blijven betalen.

  Tot slot benoemen wij nog een aantal belangrijke aspecten van de kinderopvangtoeslag

  1.  U moet binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat de toeslag aanvragen. Doet u dat later dan mist u toeslag!
  2. Na verlies van werk heeft u nog recht op 6 maanden kinderopvangtoeslag. Deze 6 maanden gaat in op de eerste dag dat u niet meer werkt. De opzegtermijn van de kinderopvang is 1 maand. Zorg dat u dus op tijd uw opvang opzegt als u langer dan 6 maanden zonder werk komt te zitten.

  Meer informatie kunt u terugvinden op www.toeslagen.nl. U kunt met uw DIGID ook inloggen op “Mijn toeslagen”.  Daar kunt u eventueel een proefberekening maken voor de toeslagen.

 • Kinderopvang Haarlem bestaat 25 jaar en trakteert!15/09/2015

  Kinderopvang Haarlem viert op 10 oktober a.s. het 25 jarig bestaan voor al haar kinderen.

  Kinderopvang Haarlem wil dit 25 jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan en daarom worden alle kinderen van Kinderopvang Haarlem met begeleider uitgenodigd om gratis naar een voorstelling te komen in de Philharmonie! Voor het feestje hebben wij 2 voorstellingen ingekocht voor de kinderen die gebruik maken van de opvang.  

   In de ochtend van 11.00 uur tot 11.30 uur kunnen kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar kijken naar de voorstelling van het Zandkasteel met Sassa, Toto en Koning Koos. Na de voorstelling is er gelegenheid tot een “meet and greet”.

  Voor de oudere kinderen staat in de middag van 16.00 uur tot 17.00 uur Vet Kindercabaret op het programma. Een optreden vol vette liedjes en sketches om te lachen en te herkennen.
  Lachen om jezelf, je ouders, school en opvang.

  Op 1 juli 1990 ontstond Kinderopvang Haarlem onder de naam Stedelijke Stichting Kinderopvang Haarlem door een fusie van vijf stichtingen in Haarlem. Bij deze start waren er 140 medewerkers werkzaam en dat zijn er nu 350.

  Kinderopvang Haarlem is uitgegroeid tot een professionele organisatie met 14 kinderdagverblijven en 22 naschoolse opvang locaties. De afgelopen 25 jaar is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze pedagogische medewerkers om de pedagogische kwaliteit te verhogen én is er ingespeeld op de vraag naar flexibele opvang door het aanbieden van diverse opvangpakketten. Gedurende het hele jaar worden er activiteiten aangeboden om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniëlle de Graaf, telefoonnummer: 023 – 512 39 20

  Zie ook onze facebookpagina 

  https://www.facebook.com/kinderopvanghaarlem/photos/a.434234929953384.94835.190808830962663/965398336837038/?type=1&theater

 • Nieuwe bedden en boxen07/09/2015

  Vanaf 1 januari 2016 gelden er nieuwe veiligheidsregels voor bedden en boxen in de Kinderopvang (het Warenwetbesluit). Deze nieuwe regels waren aanleiding voor een grootschalig onderzoek dit voorjaar naar de status van onze bestaande bedden en boxen.  In totaal zullen dit najaar  111 bedden en 33 boxen worden vervangen die niet voldoen aan de nieuwe regelgeving.Zie ook onze facebook pagina. Klik hier .

  Op de volgende locaties worden bedden en/of boxen vervangen: Beer Bodoni, Lieveheersbeestje, Pepijn, Pipoka, Rozentuin, Hannie Schaft, Kakelbont, Kameleon en Kikkerpad.

 • Sluitingsdagen 201624/08/2015

  De zomersluiting in 2016 van de voor- en naschoolse opvang:
  De 2-weekse zomersluiting is van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 12 augustus (dit betreft week 3 en 4 van de schoolvakantie). Gedurende deze periode is er wel de mogelijkheid van vakantieopvang.

  De 5 collectieve sluitingsdagen in 2016:
  Alle kindercentra en het centraal bureau zijn op de volgende dagen gesloten:
  6 mei (vrijdag na Hemelvaart) en
  27, 28, 29, 30 december. 

 • Kinderopvang Haarlem opent nieuwe nso locatie De Korf03/08/2015

  Per 17 augustus 2015 wordt onze nieuwe locatie geopend, De Korf.
  Naschoolse opvang De Korf is gehuisvest in het clubgebouw van korfbalvereniging HKC. Deze ruimte is ruim en licht en heeft direct toegang tot de sportvelden. De kinderen kunnen de hele dag actief zijn met sport en spelactiviteiten.

  NSO De Korf biedt opvang na schooltijd en in schoolvakanties aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar van 3 basisscholen in Haarlem Oost: Martin Luther King, Sint Bernardusschool en Franciscus Xaveriusschool. Wat De Korf bijzonder maakt is dat er regelmatig sportclinics aangeboden worden door professionals van o.a. Sportsupport. Naast het sporten is er volop gelegenheid to vrij spel, knutselen, theater, een spelletje of gewoon even chillen. Deze naschoolse opvang werkt nauw samen met nso Bernardus (in de naastgelegen Sint Bernardusschool.

 • Kinderopvang Haarlem te zien bij RTL403/08/2015

  Op zondag 16 augustus 2015 om 14.20 uur is Kinderopvang Haarlem te zien in het tv programma LifestyleXperience van RTL4! (de herhaling is zaterdag 22 augustus op RTL5 om 15.10 uur).
  Dit programma is een actueel Lifestyle programma en wordt gepresenteerd in de vorm van infotainment.

  De opnames vinden plaats op dinsdag 4 augustus op locatie Pepijn. Wij zullen 3 minuten in beeld zijn, waarin Danielle de Graaf en Eva van Wissen van Veen vertellen over:

  • De meerwaarde van kinderopvang bij de ontwikkeling van kinderen.
  • De interactietussen pedagogisch medewerker en kinderen.
  • De structurele training en coaching van de pedagogisch medewerker.
 • HKZ certificaat15/06/2015

  Op 3 en 4 juni 2015 heeft Det Norske Veritas een periodieke audit uitgevoerd ten behoeven van het HKZ-certificaat (ISO). Deze is voor het 11e jaar op rij vlekkeloos verlopen. Geen afwijkingen ten opzichte van de landelijke geldende normen!

  • Belangrijkste sterke punten die worden benoemd zijn: 
   Kinderopvang Haarlem is "in control". Het kwaliteitsmanagementsysteem is stevig verankerd in de organisatie op alle lagen, waardoor er continu kan worden gestuurd op kwaliteit;
  • Het optimaliseren van de inhoudelijke kwaliteit en de professionalisering;
  • De keuze om te investeren in verdieping van het pedagogisch handelen zoals videowerkbegeleiding en trainingen;
  • De focus op de doorgaande ontwikkelingslijn van kinderen;
  • Vergaande flexibilisering van het productaanbod zonder kwaliteitsverlies.

  Als eigen aandachtsgebied hebben wij de klantgerichtheid van Kinderopvang Haarlem mee laten nemen in de audits. De belangrijkste conclusies van de auditoren op dit onderwerp zijn.

  • Pedagogisch medewerkers stellen zich open en laagdrempelig op en nemen vooral zelf initiatief voor communicatie met ouders;
  • Representatief is een kernkwaliteit in de competentieprofielen van Kinderopvang Haarlem;
  • Kinderopvang Haarlem laat zien wat we doen, en dat we dat doen op de goede manier.

  Uiteraard zijn er altijd observaties die wij ter harte nemen zoals een verslag van een ontruimingsoefening dat niet op de locatie zelf aanwezig was maar op het kantoor van het cluster of het feit dat op 1 matras 2 blauwe lakentjes waren opgemaakt in plaats van 1 witte en 1 baluwe in verband met het beddenschema. Deze observaties gebruiken wij om de kwaliteit verder aan te scherpen. Zo blijft Kinderopvang Haarlem een lerende organisatie.

  Dit is een prestatie om trots op te zijn en dan met name voor al onze medewerkers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en dat elke dag weer aantoonbaar bewijzen. Het HKZ-vertificaat krijg je niet zomaar. 

 • Kinderopvang Haarlem doneert polsbandjes voor kinderen aan reddingsbrigade Bloemendaal01/06/2015

  Jaarlijks verdwalen 900 kinderen tijdens drukke dagen op stranden en andere zwemgelegenheden. De impact die dat heeft bij kinderen en hun ouders is op vele vlakken enorm. Ouders doen er daarom verstandig aan om kinderen hun naam, adres en een telefoonnummer te leren. Daarnaast kunnen ouders kinderen een polsbandje om doen met het mobiele telefoonnummer van de ouder(s).

  Voor Kinderopvang Haarlem een belangrijke reden ouders hierin te ondersteunen. Afgelopen vrijdag heeft Kinderopvang Haarlem op maat gemaakte polsbandjes gedoneerd aan de vrijwillige reddingsbrigade Bloemendaal. De reddingsbrigade bewaakt het strand tussen Zandvoort en IJmuiden en wordt het gehele jaar druk bezocht door inwoners van Haarlem en omliggende gemeentes. Zij zorgen er voor dat mensen niet te ver in zee zwemmen, halen mensen uit het water die in nood zijn, verlenen EHBO maar herenigen ook verdwaalde kinderen met hun ouders. En dat gaat een stuk sneller als kinderen een polsbandje dragen.

  De polsbandjes zijn verkrijgbaar bij de reddingsposten en worden met mooi weer door leden van de reddingsbrigade op het strand uitgedeeld. Het polsbandje is herbruikbaar en niet alleen op het strand essentieel maar ook bij andere drukke evenementen te gebruiken.

  Een veilig gevoel is belangrijk in het opbouwen van vertrouwen bij kinderen. Niet alleen in de opvang maar ook op andere plaatsen. Kinderopvang Haarlem blijft dit initiatief dan ook ondersteunen in de toekomst.

  Meer informatie over de vrijwillige reddingsbrigade Bloemendaal vindt u op http://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl. Meer informatie over Kinderopvang Haarlem vindt u op http://www.kinderopvanghaarlem.nl
 • Wijziging leveringsvoorwaarden per 1 juli 201520/04/2015

  Kinderopvang Haarlem heeft haar leveringsvoorwaarden aangepast i.v.m. de invoering per 1 juli 2015 van het nieuwe 44 wekenpakket in de dagopvang.

  Voor de nieuwe leveringsvoorwaarden model 011 klikt u hier. In artikel 2 en 3.2 van model 011 (het productaanbod) is het 44 wekenpakket opgenomen. Voor het overige zijn de leveringsvoorwaarden niet gewijzigd.

  Voor informatie over het 44 wekenpakket klikt u hier.

 • Nieuw: het 44 wekenpakket in de dagopvang20/04/2015

  Kinderopvang Haarlem heeft een nieuw opvangpakket : het 44 wekenpakket in de dagopvang!
  Heeft u in de zomer en kerstperiode geen opvang nodig, dan is het nieuwe 44 wekenpakket een uitkomst! Want waarom een all-in pakket (51 opvangweken per jaar) afnemen als met minder opvang (en kosten) volstaan kan worden.

  Met het 44 wekenpakket heeft Kinderopvang Haarlem haar aanbod aan flexibele opvangmogelijkheden vergroot. Ouders konden al kiezen uit verschillende pakketten bij de naschoolse opvang (all-in pakket, het schoolwekenpakket en het schoolvakantiepakket). Nu is er ook bij de dagopvang de keuze uit een all-in pakket en een 44 wekenpakket.

  Meer flexibiliteit in de opvang tegen een betaalbaar tarief! Kinderopvang Haarlem speelt daarmee in op de wensen van haar klanten die de opvang beter willen laten aansluiten op hun persoonlijke behoefte.

  Voor meer informatie over het 44 wekenpakket klikt u hier. Informatie over de tarieven en rekenhulp vindt u hier.

  Het 44 wekenpakket wordt aangeboden vanaf 1 juli 2015. Ouders die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met de medewerkers van afdeling plaatsing (tel.023-5123923).

 

Nieuws foto